Начало Борба Киров стигна до репешаж, още двама българи излизат на тепиха днес

Киров стигна до репешаж, още двама българи излизат на тепиха днес

Киров стигна до репешаж, още двама българи излизат на тепиха днес
0

Само Мирослав Киров стигна до репешажите за бронза в първия ден от световното първенство по борба, което се провежда в унгарската столица Будапеща. Днес той ще срещне Франклин Матос (Пуерто Рико), а при успех ще спори с Бъроуз. При нова победа българинът ще излезе в битка за бронза срещу Франк Чамизо.

Руснакът Заурбек Сидаков, от когото Киров загуби на четвъртфиналите, поднесе поредната сензация на първенството. На полуфиналите в категория до 74 кг на свободния стил той отстрани и Франк Чамизо (Италия), бронзов олимпийски медалист от Рио 2016 и двукратен световен шампион, с 3:2. Преди това представителят на Сборная елиминира и Джордан Бъроуз (САЩ), олимпийски шампион от Лондон 2012 и четирикратен световен първенец, с 6:5.

Другият български представител в първия ден от световното първенство – Владимир Дубов, приключи участието при 61-килограмовите, след като Джоузеф Колон (САЩ) не успя да стигне до финал.

Днес на тепиха в Будапеща излизат други двама българи –  Микяй Наим в категория 57 кг. и Димитър Иванов в категория 65 кг. Наим започва с Леван Вартанов (Испания), а Иванов стартира срещу Йоандрис Грант Коласо (Ямайка).

Снимка: БФ Борба