Начало Борба Тръгнахме с две загуби на световното по борба в Унгария

Тръгнахме с две загуби на световното по борба в Унгария

Тръгнахме с две загуби на световното по борба в Унгария
0

Владимир Дубов и Мирослав Киров загубиха на световното по борба в Будапеща, Унгария, но имат шанс да продължат на репешажите, тъй като противниците им, от които паднаха, вече са на полуфиналите. И при нов успех националите ни ще продължат в пресявките.

В категория до 61 кг на свободния стил световният вицешампион за 2013-а Дубов загуби на четвъртфиналите от американеца Джоузеф Колън, шампион от Панамериканските игри, с 0:10. Преди това опитният ни борец се справи с турчина Ресеп Топал, трети от Евро 2018, с 8:6.

В полуфиналите, които започват от 17,45 часа българско време, Колън ще срещне кубиеца Йовлис Родригес.

При 74-килограмовите Мирослав Киров имаше малшанса още на старта да срещне европейския шампион Заурбек Сидаков (Русия), от когото загуби с 0:10. На четвърфиналите представителят на сборная поднесе една от най-големите сензации в първия ден на шампионата, като победи Джордан Бъроуз (САЩ), олимпийски шампион от Лондон 2012 и четирикратен световен първенец, с 6:5.

Така за място на финала по-късно днес Сидаков ще спори Франк Чамизо (Италия), бронзов олимпийски медалист от Рио 2016 и двукратен световен шампион.

 

Източник: БФ Борба

Снимка: КОСТАДИН АНДОНОВ