Начало Борба София Георгиева не успя да се пребори за бронза

София Георгиева не успя да се пребори за бронза

София Георгиева не успя да се пребори за бронза
0

София Георгиева не успя да грабне бронзов медал от Световното първенство по борба до 23 г. в Букурещ, Румъния.

Българката бе надвита от Ирина Колиаденко (Украйна) с 0:5 в битка за третото място в категория до 65 кг. в свободния стил.

Сблъсъкът започна със сериозно надлъгване. Боркините разбираха големия залог на мача. Никоя от тях не предприемаше рискове. Украинката успя да „приспи“ нашето момиче с бавното си темпо и атакува неподготвената Георгиева. Събори я на земята и след секунди я тушира.

По-рано националката ни доминира над представителка на домакините и спечели репешажа си с общ резултат 11:0. На старта в категория до 65 кг европейската сребърна медалистка до 23 г. победи Айна Темиртасова (Казахстан) с 11:0, но на 1/4 финалите бе спряна от защитаващата титлата си – Аяна Гемпай (Япония). Азиатката стигна до финал и така възможността за нашето момиче да играе на репешаж се откри.

 

Исмаил Енгин ще има втори шанс за медал. Енгин загуби от представителя на Грузия Ника Кенчадзе с 5:2, но грузинецът спечели мястото си на финала в категория до 79 кг. Това стана факт след безапелационни победи над състезатели от Япония и Румъния, а това гарантира място на Исмаил Енгин на репешажите.

При 70-килограмовите Михаил Георгиев загуби с 2:9 от европейския шампион Олекси Борута. За съжаление, Георгиев няма да премери силите си на репешажите, тъй като Борута загуби в 1/2 финала от представител на Словакия.

Димитър Иванов стартира летящо първенството, след като тушира представител на Грузия в първия кръг. На 1/8 финал българинът се изправи срещу миналогодишния бронзов медалист от Световното – Ислам Дудаев.

Иванов не показа най-доброто от себе си и двубоят приключи 12:1 за Дудаев. Руснакът загуби на 1/2 финалите от Рей Хигучи (Япония) и това остави националът ни без шансове за медал от този шампионат.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.