Начало ММА Деян Топалски се завръща пред българска публика догодина

Деян Топалски се завръща пред българска публика догодина

Деян Топалски се завръща пред българска публика догодина
0

Една от българските ММА звезди Деян Топалски ще се завърне отново на ринга. Той ще се включи в галата „Spartacus Fighting Championship“ – SFC 7, която ще се проведе на 9-ти февруари 2019 г. За разлика от миналия път, когато събитието се проведе в зала „Арена Армеец“, този път веригата ще е в зала „Универсиада“.

Това ще е дебют за Топалски в тази верига, а пред българска публика за последно той се би през октомври 2016 г., когато победи Даниел Илиев на „Ultimate Pro Fight 6“ отново по правилата на К-1.

„Разбрахме се много бързо – коментира в студиото на „Спортал“ Топалски – Ние имахме разговори и преди с Жоро (б.а. – Георги Анадалов, главен организатор на SFC), но тогава не беше момента. Аз имах друга визия. Сега мисля, че е точния момент“

Съперник на българина ще бъде англичанинът Джейсън Радклиф, който има участия в „Белатор“. Двамата ще се изправят по  правилата на К-1 в средна категория, до 84 кг.

„Той имаше едно условие – да играе с най-добрия“, разкри от своя страна Георги Анадолов.

В края на миналата година Топалски получи тежка контузия и дори бе опериран. Той обаче успя да изиграе един мач през 2018 г., като на 6-ти октомври загуби от Махмуд Мурадов от „X Fight Nights 12“ в Прага, Чехия.