Начало Бокс Дерек Чисора си взе дългогодишен враг за мениджър

Дерек Чисора си взе дългогодишен враг за мениджър

Дерек Чисора си взе дългогодишен враг за мениджър
0

Дейвид Хей е новият мениджър на Дерек Чисора. Това обяви самият боксьор пред Sky Sports News.

Любопитното е, че двамата до неотдавна бяха противници в професионалния бокс, а дори имаха и сбиване извън ринга. Хей нокаутира Чисора през 2012 година, а през същата година се сбиха и на пресконференцията след мача на Чисора с Виталий Кличко, вкойто британецът загуби битката за световната тилта.

Сега обаче 38-годишният британец е приел да помогне на своя дългогодишен съперник за предстоящия реванша с Дилиън Уайт.

„Това е проект, който изискваше доста време преди да се стигне до окончателното решение – сподели Хей и допълнил, че много време и внимателно е обмислял предположението. – Дерек е много труден характер. Не е лесно да се работи с него. Но аз съм позитивно настроен.“

Чисора за последно се боксира през месец юли, когато нокаутира Карлос Такам. Същата вечер Уайт победи Джоузеф Паркър. Преговорите за този предстоящия реванш започнаха още през декември 2016 година, когато Уайт спечели след съдийско решение срещу Чисора.

Новият мениджър на Дерек Чисора обяви, че боксьорът не е показал пълния си потенциал и загатна, че ще промени подготовката му. „Той се нуждае от добре приготвена храна, почивка и един пълноценен тренировъчен лагер – между 9 и 10 седмици са напълно достатъчни, за да видите нещо специално!“, закани се Хей.

Мачът между Дерек Чисора и Дилиън Уйт ще се състои на 22 декември.