Начало Бокс Дерек Чисора с изненадващ нов мениджър

Дерек Чисора с изненадващ нов мениджър

Дерек Чисора с изненадващ нов мениджър
0

Лошото момче на бокса – 34-годишният Дерек Чисора (29-8-0), днес шокира боксовата общественост в Англия и по света, обявявайки името на новия си мениджър – Дейвид Хей (28-4-0).

Бившият световен шампион в тежка категория се пенсионира от профи бокса тази година, след като Тони Белю не му даде никакъв шанс и го победи за втори път. По всичко личи обаче, че „Хеймейкърът“ няма намерение да седи встрани от спорта и привличането на Дерек Чисора със сигурност може да се брой за успех.

Двамата имат дълга история помежду си. През 2012 г. Чисора и Хей се изправиха един срещу друг в Лондон, а по време на пресконференциите преди мача често пъти се стигаше до размяна на удари и закани.

Върха на сладоледа бе официалното претегляне за мача, когато двамата боксьори бяха разделени на подиума от метална ограда, което и до ден днешен си остава световен прецедент.

Това обаче е в миналото и след като преди две години Чисора смени промоутърската къща „Зауерланд“ с тази на „Matchroom boxing“, сега някогашният „Del Boy“ ще работи заедно с Еди Хърн и „Hayemaker Promotions“.

„Дейвид Хей е един от малкото мениджъри, които са ставали световен шампион. Пределно ясно му е какво е чувството да влезеш между въжетата и да рискуваш всичко, дори живота си. Сега съм в такъв етап от пътя си, че не мога да си позволя повече грешки“, заяви Чисора.

„Свърши се с пиенето и с купоните, няма да позволя на нищо да ме разсее от главната ми цел. Искам да кажа на всеки един от тежката категория, който си мисли, че времето ми е минало – грешите. Това е едва началото – това е ВОЙНА“, добави бившият шампион на Великобритания в тежка категория.

Най-вероятно следващият мач на Чисора ще бъде реванш срещу Дилиан Уайт, а датата ще бъде някъде към края на декември.