Начало Бокс Паркър иска мач с победителя от Уайт-Чисора, а не с Усик

Паркър иска мач с победителя от Уайт-Чисора, а не с Усик

Паркър иска мач с победителя от Уайт-Чисора, а не с Усик
0

Главната цел на Джоузеф Паркър (24-2-0) е да премери сили с победителя от сблъсъка между Дилиън Уайт (24-1-0) и Дерек Чисора“ (29-8-0), който ще се проведе на 22 декември в Лондон.

Това заяви промоутърът на 26-годишния Паркър – Дейвид Хигинс.

twitter.com

Новозеландецът в момента се подготвя за последния си двубой за 2018 г. срещу Александър Флорес от САЩ.

В последните дни бившият шампион на WBA бе спряган за евентуален следващ опонент на Олександър Усик, но „такъв мач в момента е безсмислен от финансова гледна точка“, каза Хигинс.

„Усик първо трябва да си създаде фенска маса в Обединеното кралство. Джошуа пълни стадиони, Уайт всеки път пълни „О2 Арена“. Олександър показа феноменални умения, но ще му трябват още няколко добри победи преди да седнем да говорим. От нашата гледна точка, мач с победителя от Уайт – Чисора би имал огромен икономически смисъл. Плюс това, с Уайт имаме недовършена работа.

В момента Джоузеф е изцяло фокусиран върху мача с Флорес, но определено ще гледам мача между британците и ще пробваме да уредим нещата.

Вярвам, че ако Джоузеф има ден, ще победи и Уайт, и Чисора“, допълни Хигинс, който имаше главна роля в уреждането на последните два двубоя на Паркър – тези срещу Антъни Джошуа и Дилиън Уайт.