Начало ММА Атлетическата комисия на Ню Йорк притеснена за здравето на Кормие и Люис

Атлетическата комисия на Ню Йорк притеснена за здравето на Кормие и Люис

Атлетическата комисия на Ню Йорк притеснена за здравето на Кормие и Люис
0

Атлетическата комисия на щата Ню Йорк изказа своите притеснения относно здравословните състояние на Даниел Кормие (21-1-0) и Дерек Люис (21-5-0), които ще излязат един срещу друг в главното събитие на UFC 230 на 3 ноември в Ню Йорк.

След като на UFC 229 „Черният звяр“ победи по много драматичен начин съперника си Александър Волков с нокаут в последния рунд, самият той сподели след мача, че все още не е физически готов за мач срещу шампиона в тежката категория Даниел Кормие.

facebook.com

Интересно е да се спомене, че Атлетическата комисия на щата Невада първоначално наложи 30-дневно наказание на претендента по медицински причини, но до 3 ноември „присъдата“ нямаше да е изтекла и мач с Кормие ставаше невъзможен. Затова тази седмица комисията на Невада намали срока от 30 на 21 дни.

Самият Люис също поиска срокът да бъде намален, но от Ню Йорк са настояли за всички налични документи, за да бъдат сигурни в крайното си решение.

„Той оспорва медицинското си наказание от Невада, позволено действие по всички юрисдикции. Комисията на Невада го послуша и намали наказанието му от 30 на 21 дни, но ние искаме всички възможни документи, които описват пълното му здравословно състояние, за да видим черно на бяло, че той ще получи лиценз от нашата комисия“, сподели Лий Парк, който е пресаташе на Атлетическата комисия на щата Ню Йорк.

По-рано през седмицата Даниел Кормие пък заяви, че все още не е напълно възстановен счупеният му пръст от UFC 226 (юли 2018 г.)

Тогава той получи забрана от Атлетическата комисия на Невада да се бие в следващите 6 месеца, но ще може да се завърне по-рано в Oктагона, ако лекарска комисия позволи това.