Начало Борба България е готова да организира Световно първенство по борба

България е готова да организира Световно първенство по борба

България е готова да организира Световно първенство по борба
0

България е готова да организира Световното първенство по борба през 2023 година. От родната федерация вече са изявили готовност страната ни да бъде домакин. Новината беше потвърдена от министъра на спорта Красен Кралев вчера.

“През март ще имаме Световно първенство по шорттрек. Домакинствата ни продължават, печелим Световно първенство по гимнастика. Сега преговаряме за Световно първенство по борба през 2023 година. България става един от факторите при определяне на вземането на решения за коя държава да се дават домакинствата и ставаме предпочитан партньор на много от федерациите”, сподели пред „Нова телевизия“ Кралев.

За последно България бе домакин на Световно първенство по борба през 2001-ва.

Тогава турнирът все още се провеждаше на различни места за отделните дисциплини. София посрещна състезанието при жените в свободен стил, докато класиците бяха в гръцкия град Патра.

При одобрена кандидатура България ще вземе турнира и в трите стила 22 години след последното си домакинство.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.