Начало Борба Благодарим ти, Тайбе! Злато за България на Световното!

Благодарим ти, Тайбе! Злато за България на Световното!

Благодарим ти, Тайбе! Злато за България на Световното!
0

Тайбе Юсеин спечели златен медал за България на Мондиала по борба в Будапеща! На финала до 62 кг нашето момиче пребори Юкако Кавай от Япония, която вчера изненадващо отстрани украинката Ткач. Крайният резултат е 6:2.

Българката започна ударно финала и записа 6 точки с три поредни атаки. Тя доминираше над съперничката си през цялото време и заслужено стъпи на световния връх.

Японката изглеждаше стъписана от интензивното начало. В края на втората част записа 2 точки, но блестящата защита на Тайбе не позволи да се стигне до обрат.

Тайбе Юсеин е европейска шампионка за девойки от 2010-та. Двукратен сребърен медалист е от Мондиалите през 2012 и 2013. Най-после 27-годишната боркиня получи най-голямото признание за труда си!

Титлата е още по-сладка с оглед съперничката. На всички е известно, че японките доминират в дисциплината от години. През тази спечелиха останалите 4 златни медала, като само Тайбе успя да ги спре от пълния комплект.

За първи път българин е първенец в шампионата на планетата от 2013, когато на най-високото стъпало от почетната стълбичка застана Иво Ангелов.

Националният химн звучи в столицата на Унгария!

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.