Начало Борба Само сребро за Дудова в Будапеща. Малшанс за нашето момиче

Само сребро за Дудова в Будапеща. Малшанс за нашето момиче

Само сребро за Дудова в Будапеща. Малшанс за нашето момиче
0

Биляна Дудова остана втора на Световното първенство по борба в Будапеща. На финала до 57 кг нашето момиче загуби от Нингнинг Ронг (Китай), въпреки че завърши с равни точки – 3:3.

Европейската шампионка се бори много сърцато, но нейната съперничка записа 3 поредни точки и взе златото.

Китайката получи предупреждение за пасивност още в самото начало и Дудова поведе с 1 точка. Нингнинг Ронг изравни резултата в края на 1-та част, след ново предупреждение – 1:1.

Втората част започна лошо за самоковката. Мълниеносна атака на китайката и нови 2 пункта за нея. В заключителните секунди Дудова успя да изравни резултата, но поради правилото за поредност на точките трябваше да се задоволи със среброто.

Тя бе подкрепяна от солидна наша агитка в залата. По-рано тази година нашето момиче свали 2 килограма, за да попадне в по-долната категория, което винаги се отразява на борците, особено на тази възраст.

 

 

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.