Начало Борба Миглена Селишка е на полуфинал на Европейското в Будапеща

Миглена Селишка е на полуфинал на Европейското в Будапеща

Миглена Селишка е на полуфинал на Европейското в Будапеща
0

Европейската шампионка от 2020 година, Миглена Селишка е на две крачки от спечелването на втора европейска титла при жените. Една победа на шампионата на стария континент в Будапеща, прати националката в категория до 50 килограма на полуфиналите в надпреварата.

Миглена стартира от четвъртфиналите на първенството, където българката победи азерката Туркан Насирова с технически туш. На полуфиналите българката ще се изправи срещу Анна Лукасяк от Австрия.

Представителката ни в категория до 55 килограма – Сезен Белберова претърпя загуба в квалификациите с 1:2 точки от Нова Бергаман от Швеция. Тя обаче бе спряна на 1/4-финалите от украинката Олександра Кхоменетс. По този начи участието на Сезен Белберова приключи.

bul_wrestling.org

Третата ни представителка в третия ден от Европейското първенство в Будапеща – Мария Оряшкова записа победа и загуба. Националката стартира с победа в квалификациите над Романа Вовчак от Украйна с 8:2 точки. В следващата фаза обаче бе спряна от туркинята Ясмин Адар с технически туш. Ако представителката на Турция запише победа в полуфиналите тази вечре, то Мария Оряшкова остава в борбата за медалите.

По-късно тази вечер Ахмед Батаев ще се бори за титлата в категория до 92 килограма, свободен стил. Георги Вангелов пък ще спори за бронза в категория до 61 килограма на Европейското първенство в Будапеща.