Начало Борба Много или малко са три секунди в борбата? Толкова лишиха европейски шампион от златен медал (ВИДЕО)

Много или малко са три секунди в борбата? Толкова лишиха европейски шампион от златен медал (ВИДЕО)

Много или малко са три секунди в борбата? Толкова лишиха европейски шампион от златен медал (ВИДЕО)
0

Когато водиш в среща по борба 20 секунди са твърде много, а когато губиш твърде малко. Тази теория доказа една среща от шампионата по борба на Русия.

От 2-7 февруари Суздал е домакин на първенството на Русия по класическа борба. Шампионатът е един от най-силните в света, като безспорно отговаря на нивата на европейските и световни първенства. Дори може да се нарече, че е по-силен.

Средно в една категория участват около 50 души, които предварително са преминали през регионални и зонални първенства.

Първите дни от надпреварата бяха вълнуващи. Най- оспорваната среща бе полуфиналът в категория до 6- килограма, между европейският шампион за мъже Емин Сефершаев и световният шампион до 23 години Анвар Аллахаров.

Любимецът на зрителите – Аллахаров демонстрира невероятни волеви качества и грабна билет за финала, секунди преди края на битката. Двамата си взеха седем точки за по-малко от 20 секунди, а три не стигнаха на Емин да намери място на финала.

Двукратният олимпийски шампион Роман Власов взе участие в състезанието, но в неолимпийската категория до 82 килограма. Той направи четири двубоя. Всичките му срещи завършиха предсрочно с общ резултат 37:0 и стигна до финала.

В категория до 87 килограма Милад Алирзаев победи Александър Комаров с 9:0. Артур Саргсян спечели златото на националното първенство при 97 килограмовите, в отсъствието на олимпийския шампион Муса Евлоев.

Турнирът е отчел рекорден брой гледания в интернет. Само за ден 921 000 души са наблюдавали надпреварата онлайн.