Начало Борба Национали обраха наградите на народните борби в Етрополе

Национали обраха наградите на народните борби в Етрополе

Национали обраха наградите на народните борби в Етрополе
0

Национали обраха наградите на народните борби в Етрополе, организирани от клубовете на „Миньора и минното дело при Елаците Мед“, както и от „Спорт и здраве“.

Надпреварата събра над 200 състезатели в 35 различни категории на местния стадион „Чавдар“. Схватките бяха на три тепиха и оценявани от 9 съдии.
Най-много емоции предложиха борбите при мъжете, които бяха разделени в 7 категории.

В една от най-оспорваните срещи етрополецът Йоан Димитров, втори на шампионата на България, се наложи над Алекса Ерски, победител в „Игри на волята“. За този успех националът в класическата борба заслужи и жива награда – теле.

Другите 3 живи приза също отнесоха борците в представителния ни тим. Микяй Наим, носител на пояса „Дан Колов“ преодоля конкуренцията при 60-килограмовите и си тръгна с агне, Мирослав Киров, втори в Европа от 2021-а, ликува при 80-килограмовите и заслужи коч, а в супертежка категория над 100 кг Георги Иванов, европейски шампион до 23 г., също отнесе агне.

Останалите победители при мъжете получиха медали, книги, тениски и парични награди.
При по-малките – деца, момчета, кадети и юноши също имаше много приятни емоции. Малчуганите се бореха с душа и сърце да докажат, че са най-добрите. Победителите получиха медали, двата тома на алманаха „Властелините на тепиха“, тениски с постиженията на етрополските борци и парични бонуси.

Водещ на събитието бе Димитър Кумчев, дългогодишен национал и многократен победител на народни борби.

А схватките изгледаха много от именитите ни борци. В трибуните бяха славните етрополски борци Стоян и Петър Балови, Валентин Гецов, Георги Мърков, Рахмат Сукра, Серафим Бързаков, Михаил Ганев, Радослав Великов, Юлияна Янева, Евелина Николова, Биляна Дудова, Елица Янкова, Елис Гури…

Стартът на празника даде инж. Владимир Александров, председател на „Клуб на миньора и минното дело“, който обяви, че за етрополци е дълг да поддържат и развиват традициите на този най-български спорт.

И както подобава на всеки истински празник, и този бе съпътстван с много музика, мажоретки и настроение.

тагове: