Начало Борба Олимпийският шампион Стивсън с феноменален дебют в кеча (СНИМКА+ВИДЕО)

Олимпийският шампион Стивсън с феноменален дебют в кеча (СНИМКА+ВИДЕО)

Олимпийският шампион Стивсън с феноменален дебют в кеча (СНИМКА+ВИДЕО)
0

Гейбъл Стивсън, който се превърна в най-младият и най-изненадващ олимпийски шампион в борбата на Игрите в Токио през миналата година, дебютира по страхотен начин в Световната федерация по кеч (WWE). Това се случи на най-голямото събитие на компанията – „Кечмания 38“.

Роденият през 21-и век борец се качи на ринга и влезе в конфронтация с друг борец, който се състезава за компанията на Винс МакмеънЧад Гейбъл.

След преракания, двамата влезнаха във физическа саморазправа като Стивсън хвърли преден суплес Гейбъл, с което демонстрира само малка част от качествата, които притежава и с които стана олимпийски шампион в един от най-трудните спортове и то на едва 21 години!

Гейбъл Стивсън се превръща в едва вторият олимпийски шампион по борба, който подписва и дебютира в WWE. Първи е небеизвестният Кърт Енгъл (златен медалист от Игрите в Атлатна през 1996 година в кат. до 100 кг в свободния стил).

Припомняме, че Гейбъл Стивсън изненада всички специалисти и хора в света на борбата, завоювайки титлата при най-тежките (до 125 кг) в свободния стил в Токио. 21-годишният американец победи, по пътя си към първото място две от най-големите звезди в тази категория – Гено Петриашвили (трикратен световен и двукратен европейски шампион), както и Таха Акгюл (олимпийски, двукратен световен и деветкратен европейски първенец).

Гейбъл Стивсън е роден на 31 май 2000 година и е първият олимпийски шампион в борбата, роден през 21 век. Той има общ баланс от 35 победи и 6 загуби в своята кариера на борец.

Стивсън се намира в серия от 20 поредни успеха (без успехите на колежанско ниво) като последното му поражение датира от 11 август 2019 година – от узбека Касанбой Рахимов с 0:12 в схватката за златото на силния международен турнир „Медвед“. Тя ще остане такава, защото той се оттегли от борбата, за сметка на кеча.