Начало Борба Още два полуфинала за България на квалификациите за Токио

Още два полуфинала за България на квалификациите за Токио

Още два полуфинала за България на квалификациите за Токио
0

След като Георги Вангелов си осигури участие на полуфиналите на европейските олимпийски квалификации в Будапеща, същото сториха още двама национали в свободната борба.

Натурализираните у нас чеченци Али Умарпашаев (74 кг) и Ахмед Магамаев (86 кг) намериха място сред четиримата най-добри в своите категории, което означава, че двамата кавказци са само на победа от подпечатване на визите за Япония.

Умарпашаев победи Махамедхабиб Каджимахамедау от Беларус с резултат 4:4, но с последна отбелязана техническа точка в негова полза. Така на 1/2-финал той ще се бори с грузинеца Автандил Кенчадзе.

Магамаев се справи далеч по-убедително с френския си противник Ахмед Аибуев. Националът ни не остави никакъв шанс на съперника си, побеждавайки го с 10:0 (техническо превъзходство). Последна пречка по пътя за Токио пред него ще бъде Али Шабанау от Беларус.

Огромна липса на късмет споходи последния ни четвъртфиналист Ахмед Батаев (97 кг). Секунди преди края на мача му с беларусина Алиаксандър Хущин, резултатът бе 4:4 в полза на Батаев. Той обаче допусна да бъде избутан в защитената зона и загуби с 5:4.

Полуфиналните срещи стартират в 19:00 ч. българско време.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.