Начало Борба С българска победа започнаха олимпийските квалификации в Унгария

С българска победа започнаха олимпийските квалификации в Унгария

С българска победа започнаха олимпийските квалификации в Унгария
0

С победа за България стартираха европейските квалификации по борба за предстоящите Летни олимпийски игри в Токио.

Днес стартира надпреварата в Будапеща в свободния стил, където най-елитните състезатели на Стария континент търсят своите квоти за Токио. Откриващия мач на състезанието бе с български привкус.

Натурализираният у нас чеченец Ахмед Батаев (97 кг) започна участието си с победа над украинец. Бронзовият медалист от Световната купа през 2020 г. спечели срещата си от предварителния кръг и си осигури мач на 1/4-финалите срещу Алиаксандър Хущин от Беларус.

Другият чеченец, който се състезава под български флаг – Ахмед Магамаев (86 кг), също стартира с триумф. Той показа безапелационна борба срещу представителя на Германия, побеждавайки го с 8-1. Така на 1/4-финал Магамаев ще се бори с Ахмед Аибуев от Франция.

Али Умарпашаев (74 кг) също не срещна трудности в откриващия си мач. Кавказецът победи испанец с 10-0 и за място на четвъртфинала ще спори с Тажмураз Салказанов от Словакия.

За съжаление, загуби в първите си излизания на тепиха претърпяха Георги Иванов (125 кг) и Владимир Дубов (65 кг). Представителят ни при най-тежките отстъпи с 3:0 на австриеца Йоханес Лудешер, докато Дубов не успя да се противопостави на арменеца Вазген Теванян.

След малко своето участие ще стартира и най-лекият ни борец в свободния стил – Георги Вангелов (57 кг). Носителят на златния пояс „Дан Колов“ ще търси място сред четиримата най-добри в своята дивизия, като първият му съперник ще бъде молдовецът Петру Крачун.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.