Начало Борба Петър Касабов: Имахме нужда от цел

Петър Касабов: Имахме нужда от цел

Петър Касабов: Имахме нужда от цел
0

В последните години женският национален отбор по борба е най-успешният ни отбор като колектив, носейки медали от всяко голямо първенство. В основата на тима е треньор номер 1 на България за 2018 година – Петър Касабов. Наставникът на боркините сподели пред bgdnes.bg как отборът прие новината, че ще има световно първенство, как се отрази паузата и бяха ли подготвени състезателките ни да спечелят колкото се може повече квоти за Игрите в Токио 2020 ( вече 2021 година).

– Г-н Касабов, как приеха националките новината, че ще има световно първенство през декември?

Имахме нужда от цел. Новината беше добра. Направихме страхотен лагер на Белмекен. Всички бяха изключителни и постигнаха добра база. Вече трета седмица сме в София. Загубихме някои от постигнатите неща на първия лагер. Ще планираме участие на поне един турнир преди Световното първенство. Важно е да видим какво трябва да оправим.

– Как се отрази дългата пауза заради пандемията?

Почивката дойде много добре. Имахме нужда напрежението да спадне. Преди все отивахме от състезание на състезание и момичетата не можеха да се зарадват на успехите и да ги оценят.

– Сезонът беше спрян точно преди олимпийската квалификация. Колко готови бяха боркините за нея?

Всяко зло за добро. Бяха подготвени, но, от друга страна, имаше напрежение. Паузата им помогна да се възстановят физически и психически. Сега са с огромно желание. Настроени са. Най-важното е да не изпуснем натрупаната енергия.