Начало Борба Петриашвили: Взех това, което заслужавах (СНИМКА)

Петриашвили: Взех това, което заслужавах (СНИМКА)

Петриашвили: Взех това, което заслужавах (СНИМКА)
0

Гено Петриашвили, който е настоящият световен шампион по борба в категория до 125 кг в свободния стил, погледна реално на нещата на представянето си на Европейското първенство по борба, което се проведе в полската столица Варшава.

„Взех това, което заслужавах. Имаме дълъг и труден път да извървим“, написа Петриашиви в профила си в Instagram, добавяйки снимка от почетната стълбичка.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Geno Petriashvili🇬🇪 (@petro700)

 Грузинският борец трябваше да се изправи срещу най-големия си противник на тепиха, а именно Таха Акгюл още в квалификациите. Там Петриашвили падна с 1:6 точки, с което не успя да защити европейската си титла от Рим 2020 година, но турският борец логично стигна до финала, с което изтегли олимпийския шампион в репешажите за бронза. След два успеха – над поляк и беларусин, Петриашвили стигна до бронза.

Пред Петриашивили обаче стои основната цел, а именно олимпийската титла от Рио де Жанейро. Таха Акгюл, който е настоящият олимпийски шампион, е най-сериозното име, което може да провали сметките на Петриашвили, който е трикратен световен шампион (2017,2018 и 2019 година).