Начало ММА Виейра влиза в октагона през юли

Виейра влиза в октагона през юли

Виейра влиза в октагона през юли
0

Родолфо Виейра ще спори в клетката с Дъстин Столцфус на събитието UFC Fight Night 192, което ще се проведе на 17 юли 2021 година. Сблъсъкът ще бъде в средна категория.

Виейра има баланс от 7 победи в 8 срещи. Всичките си успехи в двубои той е приключил преди финалния гонг (1 с нокаути и 6 след събмишън). Прави впечатление, че 31-годишният бразилски боец буквално е прегазил опонентите си до момента като само в 2 случая е стигал до 2 и 3 рунд (5 срещи е завършил в началния рунд). Виейра подписа с UFC през 2019 година като в дебюта си победи Оскар Пичота със събмишън във втория рунд. През март, 2020 година, той надделя и над Сапарбек Сафаров на UFC 248. В средата на този февруари обаче Виейра инкасира първа загуба в професионалната си кариера – от Антъни Ернандес със събмишън във втория рунд на събитието UFC 258.

Дъстин Столцфус е с баланс от 13 успеха и 2 поражения в ММА. Седем срещи той е спечелил преди финалния гонг (2 с нокаут и 5 след събмишън). Американецът, който е от германски произход,  е бил част от три от най-големите немски ММА организации – We Love MMA – WLMMA, Fair FC и GMC.

През 2012 година, след  впечатляваща серия от 9 поредни победи, Столцфус получава шанс в „Претендентските серии на Дейна Уайт“, където отказва още в края на първия рунд Джоузеф Пайфър, след което подписва договор с UFC.

В дебюта си за най-известната ММА верига в света, обаче, Столцфус губи от Кайл Дюкас с решение на събтието UFC 255, провело се на 21 ноември 2020 година, с което спира серия от 10 поредни победи.