Начало Борба Почина Иван Тотев – треньорът на Атанас Комшев

Почина Иван Тотев – треньорът на Атанас Комшев

Почина Иван Тотев – треньорът на Атанас Комшев
0

На 83-годишна възраст почина заслужилият треньор по борба Иван Тотев.

Тотев е треньорът, който открива именития ни борец – Атанас Комшев (олимпийски шампион от Сеул, Корея през 1988г. при 90-килограмовите, както и три пъти сребърен медалист от световни шампионати). Двамата заедно са тръгнали от Клуб по борба „Черноморец“ към КБ „ЦСКА“.

Връх в кариерата на Иван Тотев са трите поредни шампионски титли на България по борба, които носи на „Черноморец“ (Бургас).

Иван Тотев е роден на 9 август 1937 година в село Крумово градище, Бургаска област. През 1957 година завършва Държавен техникум за физкултура и спорт „Васил Левски“ в Пловдив. След дипломирането си работи като учител по физкултура, но съвсем скоро започва треньорската му кариера в Карнонбат. От 1972 г. до 1981 година е треньор на националните отбори по класическа борба за юноши и младежи.

През 1981 година Тотев е поканен на работа в „Черноморец“ (Бургас) и веднага започва да печели индивидуални и отборни титли.

След това работи като треньор по борба в СК „Константин Петканов“(Бургас) и като съдия по борба-национална категория. Носител е на званието Почетен гражданин на Карнобат от 2017-а година.

Поклонението ще се състои на 5 декември, от 14.00 часа, на Централни бургаски гробища.

Екипът на Boec.bg изказва своите искрени съболезнования на семейството и близките на Тотев!

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.