Начало Борба Рамазан Рамазанов обмисля да се качи в олимпийската категория до 74 килограма

Рамазан Рамазанов обмисля да се качи в олимпийската категория до 74 килограма

Рамазан Рамазанов обмисля да се качи в олимпийската категория до 74 килограма
0

След 10 годишна суша на световни първенства, Рамазан Рамазанов стигна до бронзовия медал на планетарното първенство в Белград. Пред БНР Рамазанов сподели за намеренията си да се изкачи една категория, за да може да завоюва квота за Олимпийските игри в Париж, които ще се проведат през идното лято.

Рамазанов донесе първи медал за България на Световното по борба в Белград

Много исках да стигнадо двубой за златото през тази година, но не се получи. Благодаря на треньорите ми за подготовката. не знам с какво бях по-добър в тази схатка, на се радвам, че спечелих. Имам идея да сменя категорията и да се пробвам при 74-килограмовите за да отида на Олимпиада„, сподели Рамазан Рамазанов.

Старши треньорът на свободния стил Валентин Ангелов заяви, че Рамазанов се е борил по-стабилно на този турнир и е бил напълно готов за медала.

Миналата година загубихме срещу този борец от Киргизстан. Промяната бе в това, че този път Рамазан беше по-активен и не се водеше по борбата на съперника. Атаките му бяха успешни и спечели, въпреки че допусна и няколко грешки. Имаше една техника за четири точки и в края направи още една, която аз видях като такава, а съдиите – не. Рамазан показа характер и беше готов за медал„, каза Ангелов.