Начало Борба България добави два сребърни медала на европейското по борба

България добави два сребърни медала на европейското по борба

България добави два сребърни медала на европейското по борба
0

България спечели два сребърни и един бронзов медал на европейското първенство по борба свободен стил в Загреб, след като Рамазан Рамазанов и Микяй Наим отстъпиха във финалните си схватки, а Георги Вангелов победи в битка за третото място в лека категория.

Рамазанов имаше наглед най-трудната задача от всички, тъй като победите му на 70 кг над украинеца Игор Никифоров и поляка Патрик Оленчин го изпратиха на дуел срещу Хаджи Алиев от Азербайджан, който има три титли от световни първенства и вече четири от европейски. На финала българинът спечели първата точката, но след това Алиев взе осем поредни. Рамазанов отговори с две точки в края и загуби финала с 3:10.

Микяй Наим започна турнира на 65 кг с изразителна победа с 10:3 срещу швейцареца Нино Лойтерт, след което надви грузинеца Едеми Болквадзе с 6:2 и румънеца Стефан Коман със 7:0.

Георги Вангелов с бронзов медал на европейското по борба

Финалът срещу Вазген Теванян започна с пасивност за арменеца, с което първата част бе ограничена до 1:0 в полза на българския национал. Теванян обаче влезе агресивно във втората част и Наим не бе готов за това. Арменецът направи четири хватки за по две точки, а българинът отговори с една в средата на серията. Теванян продължи атаките и записа още четири точки, приключвайки мача с техническо превъзходство 9 секунди преди края.

Третият медал бе за Георги Вангелов, който надви грузинеца Роберти Дингашвили с категоричното 10:0 в мача за трето място.

Снимка: БФ Борба