Начало Борба Националите ни по борба с убедителни победи в Германия

Националите ни по борба с убедителни победи в Германия

Националите ни по борба с убедителни победи в Германия
0

Победи, атрактивни схватки и качествени срещи показват националите ни по борба в Бундеслигата на Германия. След успешен първи сезон за българите, родните борци показват добри резултати и през втората част от първенството по борба на Германия.

Във вчерашния ден – 13-ти ноември, седем българи се подвизаваха по немските тепихи, шестима от тях записаха победи.

С победи се отчетоха националите на България в свободния стил Георги Вангелов и Микяй Наим. Петият от Олимпийските игри в Токио, Георги Вангелов записа успех над Ахмед Думан с 5:3 точки.

Носителят на пояса ,,Дан Колов“ – Микяй Наим пък се наложи над Роман Валтер с 3:0.

Бронзовият медалист от Световното първенство в Лас Вегас през 2015 година, Владимир Дубов също се поздрав с успех. 33-годишният борец надделя над Гиви Давидови с 1:0.

Класиците ни също бяха много убедителни. Участникът на Олимпийските игри в Токио – Айк Мнацканян победи Норман Балз с 4:0. Впечатляваща победа записа Стоян Кубатов при 80-килограмовите. Националът разгроми Дилхан-Семи Хармандали с 15:0.

Успех записа и Йоан Димитров. Националът, който за България се състезава в категория до 87 килограма, сега в Германия се подвизаваше в една дивизия по-нагоре. Той надделя над Себастиян Жановски с 4:0.

Поражение записа бившият национал Румен Савчев. В категория до 66 килограма той отстъпи на Разван Арнаут с 0:3.

Кръгът в Бундеслигата на Германия продължава с нови схватки днес.