Начало Борба Дейвид Димитров се цели в Токио
0

Дейвид Димитров се цели в Токио

Дейвид Димитров се цели в Токио
0

Носителят на пояса „Никола Петров” – Дейвид Димитров се прицели в спечелване на олимпийска квота за Игрите в Токио. 24-годишният национал в класическия стил на борбата бе безапелационен по пътя към отличието в зала „СИЛА” в Пловдив. Той бе над всички в категория до 67 килограма.

„За мен, както и за всеки борец, е гордост да стане носител на най-престижното отличие в българската класическа борба. Имах доста силни съперници, победих и първия и втория човек на сърбите в категорията. Надявам се това да е сериозна крачка към олимпийската квота на турнира в София следващия месец. Благодаря на Гриша Ганчев, който ми дава финансова стабилност да се подготвям, на министър Красен Кралев, на федерацията по борба, както и на всички треньори”, каза пред официалния сайт на БФ Борба Дейвид Димитров.

Микяй Наим позира с пояса заедно с президента на БФ Борба Христо Маринов

Първи сериозен успех при мъжете в свободния стил записа и Микяй Наим (57 кг). След 7 медала при юношите и кадетите от световни и европейски първенства талантът взе и пояса „Дан Колов”. „Много съм развълнуван, не съм очаквал. Най-труден ми бе финалът с шампиона на Украйна. Но борбата ми тръгна и успях да го надвия убедително – 12:4. Надявам се оттук да започват и сериозните ми успехи при мъжете”, каза 23-годишният Наим. Националите приключиха турнира общо с 6 златни, 3 сребърни и 7 бронзови отличия.

Снимки: БФ БОРБА