Начало Борба Ремзи Реджеб получи парична награда от Община Разград за високи резултати

Ремзи Реджеб получи парична награда от Община Разград за високи резултати

Ремзи Реджеб получи парична награда от Община Разград за високи резултати
0

Осемкратният световен шампион по борба за ветерани Ремзи Реджеб получи парична награда от Община Разград за постигнати високи спортни резултати през 2023 г. Премията от 2000 лв. на шампиона бе връчена от кмета Добрин Добрев, съобщиха от общинската администрация.

Средствата са част от финансов резерв от общински средства, предвидени за постигнати високи спортни постижения в Наредбата за условията и реда за финансиране и подпомагане на спортните клубове и туристически дружества в Община Разград. Решението за предоставянето им се взема от членовете на постоянната комисия по младежта, спорта и туризма към Общинския съвет.

Ремзи Реджеб е третият спортист, който през настоящата година получава подобна финансова премия. Другите двама призьори са 18-годишният лекоатлет от Спортния клуб по лека атлетика “Лудогорец“ Лъчезар Вълчев и 15-годишният колоездач от Спортния клуб по колоездене “Спринт“ Георги Радославов.

Кметът заяви, че за него е приятно задължение да изпълни решението на комисията по спорта и да връчи финансовата инжекция, която предполага, че състезателят по борба, който прославя по безапелационен начин града, ще инвестира в подготовка за деветата световна титла, посочват от общината.

Шампионът по борба и почетен гражданин на Разград Ремзи Реджеб благодари за признанието и подкрепата на Общината и разказа, че постиженията му се дължат на постоянство и много труд в залата, както и на надграждане на постигнатото и наученото през годините. Той сподели, че се старае с успехите си да вдъхновява децата да се занимават със спорт.

Ремзи Реджеб потвърди, че паричната премия ще се използва за подготовка за участие в държавното първенство на Казахстан, което ще е в първите месеци на Новата година, за което е получил специална покана, допълват от общинската администрация./БТА