Начало Борба Руснаци триумфираха в иранската лига по борба

Руснаци триумфираха в иранската лига по борба

Руснаци триумфираха в иранската лига по борба
0

Безспорно иранското първенство по борба е едно от най-силните в света. За да бъде още по-конкурентно и вълнуващо, клубовете имат правото да привличат чуждестранни борци, които да защитават цветовете на иранските тимове в отборните срещи.

Едни от най-предпочитаните състезатели са руските, а уменията им видимо дават резултат. В класирането на тазгодишната лига първите три отбора имат общо пет руски представители в редиците, включително световни шампиони.

Магомедрасул Газимагомедов и Абасгаджи Магомедов прибавиха по още един златен медал в колекциите си – от иранската лига по свободна борба. Клубът на Санай Мазандаран спечели отборната титла в Иран за 2021 година.

Решаващите срещи от иранската лига по свободна борба се проведоха в Техеран. Петима руснаци участваха в състезанието като легионери – двукратният световен шампион Магомедрасул Газимагомедов и световният шампион Абасгаджи Магомедов представляваха клуб Санае. Медалистът от Олимпийските игри и Световните първенства Артур Найфонов заедно със Загир Шахиев се бориха за Арас, а медалистът от Световно първенство Тимур Бижо, Амол, който остана втори след 6:4 победи.

В заключителната фаза на първенството на тепиха в иранската столица се качиха 13 олимпийски и световни медалисти. Руските световни шампиони Абасгадги и Магомедрасул победиха опонентите си, с което помогнаха на Санайе Мазандаран да триумфира. Отборът първенец бе воден от бившия световен шампион Реза Яздани.

В мача за третото място Саханд Арас победи университета Мазандаран Азад с 9-1. Световният шампион Загир Шахиев и трикратният световен и олимпийски бронзов медалист Артур Найфонов бяха руските звезди на отбора на Арас.