Начало Борба С десетки автографи завърши лагерът „Тренирай с шампионите“

С десетки автографи завърши лагерът „Тренирай с шампионите“

С десетки автографи завърши лагерът „Тренирай с шампионите“
0

С десетки раздадени автографи и снимки завърши лагерът „Тренирай с шампионите“, организира от клуб „Симеон Щерев-Левски“ и Радослав Великов, бронзов олимпийски медалист и номер 1 в света.

Над 100 деца се включиха в кампа на комплекс „Диана“, а сред тях имаше и малчугани от Република Северна Македония, обявиха от федерацията.

В днешния заключителен ден на инициативата младите таланти имаха възможност да тренират със своите кумири, които до този момент бяха виждали само по телевизията.

В заниманията се включиха Евелина Николова, бронзова олимпийска медалистка, Юлияна Янева, европейска шампионка, Михаил Ганев, световен шампион, Иво Ангелов, също номер 1 в света и Европа, както и Микяй Наим, втори на европейското тази година и носител на златния пояс „Дан Колов“.

И аз самата бях много развълнувана от срещата с децата, защото моята мисия е не само да печеля медали, но и да предам знанията и уменията си на по-младите. Подписах се на борцовката на едно дете, а то стоеше и трепереше пред мен от вълнение. Чувството да бъда сред тях бе много приятно за мен. След този открит урок виждаш как децата още повече заобичват нашия спорт. И ако някое от тези деца един ден изпълни дори една от моите хватки, ще бъда безкрайно щастлива„, заяви Николова.

Ден по-рано децата научиха и някои тънкости на борбата от президента на федерацията Христо Маринов, който замени официалното облекло със спортно и също се включи в заниманията. Самият Маринов е номер 1 в света и Европа.

Когато бях малък, аз също изпитвах вълнение при срещите ми с шампионите от големи първенства. Действаха ми изключително мотивиращо. Сигурен съм, че и тези деца има какво да научат от този лагер„, каза Маринов.

Ден по-рано малчуганите с интерес се срещнаха с двукратния олимпийски шампион Петър Киров, от когото чуха любопитни истории за неговия славен път на тепиха.

Децата бяха много впечатлени от тридневните занимания, особено се зарадваха на картичките с автографи на своите любимци. Развълнувани бяха и от срещата си с Петър Киров. Искрено се надявам тази инициатива да не остане само една, а да се провежда поне по 2-3 пъти годишно, защото нашите деца имат нужда подобна мотивация„, каза Радослав Великов.

тагове: