Начало Борба Семейство в борбата: Мечтаем заедно да участваме на Олимпийски игри

Семейство в борбата: Мечтаем заедно да участваме на Олимпийски игри

Семейство в борбата: Мечтаем заедно да участваме на Олимпийски игри
0

Младото семейство в борбата – Даниел Александров и Джанан Манолова мечтаят да участват заедно на Олимпийски игри. Това те заявиха пред dsport.bg. Те разказаха за дъщеря им Адел, както и затова как се подготвят по време на продължаваща пандемия от коронавирус.

„Облагодетелствани сме, че имаме къща с двор. Спазваме правилата назначени от правителството. Дано по-бързо да излезем от ситуацията. Тази година имам повече тежки травми. От една страна се радвам, че отложиха Олимпийските игри и квалификациите. Ако Игрите се бяха състояли много от големите спортисти щяха да откажат да отидат, за да си запазят здравето“ , заяви Александров.

Националът в класическия ни стил спечели сребърен медал в категория до 82 кг. на тазгодишното

unitedworldwrestling.org

Европейско първенство по борба и бе решил да качи категорията, за да влезе в олимпийската – до 87 кг., но квалификациите, както и Олимпийските игри бяха отложени за следващата година.

Ставаме и лягаме с мечтата да участваме на Олимпиадата. Дано да сме здрави и да успеем да я осъществим. След като вземеш медал и развееш трибагреника всичките проблеми, контузии и пот хвърлени в тренировките отиват на заден план“ , заяви той.

Александров разказа и кое го е събрало в живота с Джанан Манолова.

Борбата ни събра с Джанан. Беше ме страх да направя първата крачка, но най-накрая се престраших.

Неговата половинка Джанан Манолова пък допълни, че двамата мечтаят да бъдат заедно на Олимпийски игри и да спечелят медали за България.

„Надявам се да участвам на Олимпийските квалификации. Мечтата ми е да бъдем с Дани на Олимпиада и да станем шампиони. Чувството да представяш България и да печелиш е уникално. Дай Боже повече хора да го изпитат“ , заяви Манолова.

Тя разказа и за най-хубавото нещо, което им се е случило – раждането на дъщеричката им. Щастливото събитие се случи в края на миналата година.

„За нас е като подарък извънредното положение, тъй като досега не сме имали толкова време да прекарваме заедно в къщи. Радваме се на дъщеря ни Адел. Тя расте всеки ден, всичко е наред с нея“ , добави Джанан.

Манолова разясни и как ще се върне в борбата.

„Трябва да се върна в борбата след раждането. Ще видим какво ще покаже времето. Вече почнах леки тренировки. След месец-два ще започна по-сериозни тренировки“ , завърши младата майка.

#ОтговорниВкъщи

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".