Начало Карате Селекционерът на каратеките: Ивет Горанова е най-младата сред елита

Селекционерът на каратеките: Ивет Горанова е най-младата сред елита

Селекционерът на каратеките: Ивет Горанова е най-младата сред елита
0

Борислав Иванов, който е национален селекционер на отбора ни по олимпийско карате, заяви, че Ивет Горанова е в добро физическо състояние, въпреки карантинния период, който не позволява тренирането при нормални условия.

Ивет е в много добро физическо състояние. Нейният личен треньор Ангел Ленков сподели как за нея е по-добре, че отложиха Олимпийските игри с една година. Ще има повече време да укрепне“ , заяви Иванов пред „България днес“.

Ивет Горанова записа най-големия успех на роден състезател в олимпийското карате, печелейки бронзовия медал в дебюта си при жените на шампионата на планетата, провел се в Мадрид, Испания през 2018 година.

„Очакванията за успехи започнаха да й тежат. Едва навършила 18 стана трета на световното първенство. Вниманието към нея се засили, защото тя е най-младата сред елита. Съвсем различно е при състезателите на 25-30 години“ , добави селекционерът.

При подобряване на обстановката в страната и чужбина, що се отнася до пандемията от коронавирус, Горанова ще направи няколко лагера преди да започне с турнирите през септември. В момента каратистката ни се готви и тренира в домашни условия. Набляга на физическата подготовка, защото няма как да прави спаринги.

Ивет Горанова се намира на 24 позиция в световната ранглиста в категория до 55 кг. „кумите“. В олимпийската, сънародничката ни е на 25 място.

Припомняме, че каратето е един от олимпийските спортове, където все още не са разпределени всички квоти. Той ще дебютира като спорт на Олимпийски игри в Токио. За момента, обаче, този спорт не е в програмата на следващите Олимпийски игри – тези в Париж, които трябва да се проведат през 2024 година.

#ОтговорниВкъщи