Начало Борба Седем родни борци стартират на европейското в Будапеща (ПРОГРАМА)

Седем родни борци стартират на европейското в Будапеща (ПРОГРАМА)

Седем родни борци стартират на европейското в Будапеща (ПРОГРАМА)
0

България ще има цели 7 състезатели в свободния стил в днешния втори ден от европейското първенство по борба, домакин на което е унгарската столица Будапеща.

Участието си от вчера продължават трима родни борци. Те ще спорят в съответните категории в репешажни битки за бронз. Носителят на златния пояс „Дан Колов“ – Микяй Наим (кат. до 57 кг) започва с Вартанов от Испания и при успех, в директна битка за бронз го очаква грузинеца Бека Бушинашвили.

Мирослав Киров, сребърен медалист от европейското първенство през миналата година в категория до 74 кг, ще спори с Арман Авагян от Армения. Победа ще го изпрати в битка за отличие с Гамкрелидзе от Грузия.

Дебютантът Рамазан Рамазанов започва с Деетше от Швейцария. Победа ще му осигури среща за бронза с Байрамов от Азербайджан.

Днес участието си започват още четирима представители в свободния стил.

Георги Вангелов, пети от олимпийските игри в Токио, очаква победителя от сблъсъка между Виктор Лизен (Германия) и азера Ислам Базарганов в категория до 61 кг.

При 74-килограмовите Али Умарпашаев ще излезе срещу азера Туран Байрамов, пети от световното през 2021-а.

Ахмед Магамаев ( при 86-килограмовите) ще спори с литовеца Домантис Паулюченко, а Ахмед Батаев ще мери сили с Дамян Виела (Испания) в кат. до 92 кг.

Срещите започват в 12:30 часа българско време.

Форумът в Унгария пропускат Украйна, Русия и Беларус. Причината е военния конфликт в Украйна.

Резултатите може да следите на следните линкове: ТУК и ТУК.

Ето и схемите на стартиращите днес български борци: 61 кг, 74 кг, 86 кг92 кг.