Начало Борба Сериозно изпитание за Георги Вангелов на старта на „Дан Колов – Никола Петров“

Сериозно изпитание за Георги Вангелов на старта на „Дан Колов – Никола Петров“

Сериозно изпитание за Георги Вангелов на старта на „Дан Колов – Никола Петров“
0

Петият от Олимпийските игри в Токио Георги Вангелов ще има възможност за реванш от индиеца Рави Кумар, който го спря по пътя за отличията на Игрите в японската столица.

Жребият отреди двамата да се срещнат още на старта на турнира „Дан Колов – Никола Петров“ по свободна и класическа борба. Надпреварата започва утре във Велико Търново в Двореца на културата и спорта.

Двамата премериха сили в Япония 57-килограмовите, но сега ще се срещнат в по-горната категория до 61 кг. Вангелов и Кумар проведоха и съвместен лагер в Тетевен, тъй като индийците бяха у нас на подготовка.

FS 57kg Kumar RAVI (IND) df. Georgi Valentinov VANGELOV (BUL)

В първия ден на надпреварата ще стартира и Джемал Али, европейски вицешампион за юноши от 2018-а. Представителят ни в категория до 79 кг. започва срещу грузинеца Беруашвили, а Ахмет Батаев (92 кг) очаква победителя от двубоя между украинец и македонец.

В класическия стил Дейвид Димитров, действащ носител на златния пояс „Никола Петров“ на старта ще срещне алжиреца Гайо.

При жените Сезен Белберова (55 кг) започва с индийката Пинки. София Георгиева (65 кг), трета на европейските олимпийски игри през 2019-а, ще срещне унгарката Немет. Третата ни представителка – Юлияна Янева, победителка от световната купа през 2020-а започва с унгарката Елекеш при 72-килограмовите.

На турнира във Велико Търново ще премерят сили над 400 състезатели от 35 държави. Срещите започват утре от 10,30 часа в Двореца на културата и спорта.