Начало Борба Школата на Садулаев и създаването на нови шампиони в борбата (ВИДЕО)

Школата на Садулаев и създаването на нови шампиони в борбата (ВИДЕО)

Школата на Садулаев и създаването на нови шампиони в борбата (ВИДЕО)
0

Тези дни школата на един от най-големите борци в света в момента – Абдулрашид Садулаев, навърши 5 години. Тя се намира в родния му Дагестан. Борецът я създаде малко след спечелването на първата си олимпийска титла – в категория до 86 кг в свободния стил на Игрите в Рио де Жанейро, състояли се през 2016 година.

От тогава насам множество деца се записаха с цел да се превърнат в следващия „Аварски танк“ на тепиха. Въпреки тежката си програма, Абдулрашид много често намира време да отиде в школата, за да покаже на млаките техники и всичко важно, което трябва да знаят за свободната борба.

„От пет години отглеждаме нови шампиони в спортна школа „Садулаев“. В това видео ще научите за атмосферата в залата за борба, за първите ми тренировки, както и какви качества се възпитават в младите състезатели по свободен стил и каква е тайната на успеха на едно от най-младите спортни училища в Дагестан. Приятно гледане“, написа „Аварския танк“ в профила си в Instagram.

Абдулрашид Садулаев е едва на 25 години, но вече легенда на световната борба. Той не познава „вкуса“ на поражението от финала за световната титла през 2017 година когато загуби от най-големия си съперник – американеца Кайл Снайдер с 5:6 точки.

Миналата 2021 година беше много успешна за Абдулрашид Садулаев. Той първо спечели втора олимпийска титла в различна категория – надделявайки на финала при 97-килограмовите в свободния стил на Игрите в Токио над големия си опонент – Кайл Снайдер от САЩ, а след това спечели и пета световна титла, разбивайки отново най-големия си противник на тепиха.

Садулаев е спечелил 60 поредни схватки на тепиха!

Дагестанецът има общ баланс от 144 победи и само 2 загуби в кариерата си (едната е именно от Снайдер). Той е олимпийски шампион (2016г.) в категория до 86 кг. и вече от Токио – при 97-килограмовите. „Аварския танк“ има общо пет световни титли (2014г. , 2015г., 2018г., 2019г. и 2021г. ). Борецът от Русия спечели и на два пъти Европейските игри (2015г. и 2019 г.), а освен това е четирикратен европейски шампион (2014г., 2018г., 2019г. и 2020г.).