Начало ММА Чимаев отново тренира син на Рамзан Кадиров (СНИМКА)

Чимаев отново тренира син на Рамзан Кадиров (СНИМКА)

Чимаев отново тренира син на Рамзан Кадиров (СНИМКА)
0

Хамзат Чимаев и ръководителят на Чеченската република – Рамзан Кадиров са отдавнашни близки приятели.

Преди време звездата на UFC в полусредна категория направи спаринги с всички синове (шест) на чеченския лидер. Тези дни Хамзат отново потренира, но този път само с Али Кадиров.

„Брат“, написа боецът от Чечения, готвещ се и живеещ в Швеция, по адрес на Али Кадиров.

Чимаев и Кадиров са добри приятели като преди време самият ръководител на руската република удостои боецът с празнична вечеря, а преди това му подари и чисто нова кола!

Припомняме, че в началото на март 2021 година Чимаев обяви, че се оттегля от професионалния спорт. Седмица по-късно самият чеченски лидер – Рамзан Кадиров прибра Чимаев в Чечения, където боецът започна възстановяване от коронавируса, посредством който изгуби доста килограми.

Хамзат Чимаев до момента няма загуба в професионалната си кариера в ММА като е спечелил цели 11 битки от 11 възможни. От тях 10 е постигнал преди финалния гонг (6 с нокаут и 4 след събмишън).

Преди малко повече от месец той надделя над Жилберт Бърнс в главния сблъсък на събитието UFC 273.

Амбицията на чеченецът с шведски паспорт за тази година е да стигне до двубой и да се изправи в директен спор за шампионския пояс срещу настоящият носител – Камару Усман. За момента той следва целта успешно.

Непобеденият боец изкочи с цели 8 позиции нагоре в класацията след успеха над „Дуриньо“ като вече заема 3-о място в полусредна категория.

Той дори предизвика и претендент номер 1 – Колби Ковингтън за следващ сблъсък в октагона. Това Чимаев направи в социалните мрежи, споделяйки постер на евентуална битка между двамата.

Американски букмейкъри вече започнаха да приемат залози за евентуалния сблъсък Чимаев – Ковингтън като везните клонят към успех за американеца.

Евентуален успех над Ковингтън би позволил на Чимаев да се изправи, именно срещу Усман.