Начало ММА Рамзан Кадиров беше награден от Хамзат Чимаев (ВИДЕО)

Рамзан Кадиров беше награден от Хамзат Чимаев (ВИДЕО)

Рамзан Кадиров беше награден от Хамзат Чимаев (ВИДЕО)
0

Рамзан Кадиров, който е ръководител на Чечения, посрещна своя много близък приятел Хамзат Чимаев след поредната му победа в октагона – този път над Жилберт Бърнс в главния сблъсък на събитието UFC 273.

Двамата се срещнаха в Грозни, а самият лидер сподели видео от събитието. На срещата най-богатият човек в Чечения получи от боеца подарък – боксьори ръкавици, с които да тренира в свободното време!

Чимаев и Кадиров са добри приятели като преди време самият ръководител на руската република удостои боеца с празнична вечеря, а преди това му подари и чисто нова кола!

„След гръмката победа над бразилеца Жилберт Бърнс, „Чеченския вълк“ Хамзат Чимаев се завърна в родната си земя и първото нещо, което направи, беше да ме посети. С голямо удоволствие се срещнах с нашия непобеден боец ​​и лично го поздравих за победата. Също така Хамзат не забрави за моята отдаденост към спорта и здравословния начин на живот и ми подари запомнящи се подаръци под формата на спортно оборудване.

Хамзат е уникален боец, има огромен арсенал от бойни умения. Отново и отново ни радва със зрелищни битки, като не оставя шанс за победа на опонентите си, които по злощастно стечение на обстоятелствата имаха шанс да излязат един на един с него. Броят на безусловните победи нараства бързо, за разлика от пораженията, чиято оценка неизменно е на нула. Скромен в ежедневието, Хамзат, влизайки в октагона, за миг се превръща в неудържим боец, който не търпи поражение. Искрено пожелавам успех на Хамзат в спортните дейности и още веднъж го поздравявам за светлата му победа! Сигурен съм, че той ще постигне големи висоти и ще премине през всички противници“, написа Кадиров в профила си в Instagram.

Припомняме, че в началото на март 2021 година Чимаев обяви, че се оттегля от професионалния спорт. Седмица по-късно самият чеченски лидер – Рамзан Кадиров прибра Чимаев в Чечения, където боецът започна възстановяване от коронавируса, посредством който изгуби доста килограми.

Хамзат Чимаев до момента няма загуба в професионалната си кариера в ММА като е спечелил цели 11 битки от 11 възможни. От тях 10 е постигнал преди финалния гонг (6 с нокаут и 4 след събмишън).

Амбицията на чеченецът с шведски паспорт за тази година е да стигне до двубой и да се изправи в директен спор за шампионския пояс срещу настоящият носител – Камару Усман. За момента той следва целта успешно.

Непобеденият боец изкочи с цели 8 позиции нагоре в класацията след успеха над „Дуриньо“ като вече заема 3-о място в полусредна категория.

Той дори предизвика и претендент номер 1 – Колби Ковингтън за следващ сблъсък в октагона. Това Чимаев направи в социалните мрежи, споделяйки постер на евентуална битка между двамата.

Американски букмейкъри вече започнаха да приемат залози за евентуалния сблъсък Чимаев – Ковингтън като везните клонят към успех за американеца.

Евентуален успех над Ковингтън би позволил на Чимаев да се изправи, именно срещу Усман.