Начало ММА Рамзан Кадиров беше награден от Хамзат Чимаев (ВИДЕО)

Рамзан Кадиров беше награден от Хамзат Чимаев (ВИДЕО)

Рамзан Кадиров беше награден от Хамзат Чимаев (ВИДЕО)
0

Рамзан Кадиров, който е ръководител на Чечения, посрещна своя много близък приятел Хамзат Чимаев след поредната му победа в октагона – този път над Жилберт Бърнс в главния сблъсък на събитието UFC 273.

Двамата се срещнаха в Грозни, а самият лидер сподели видео от събитието. На срещата най-богатият човек в Чечения получи от боеца подарък – боксьори ръкавици, с които да тренира в свободното време!

Чимаев и Кадиров са добри приятели като преди време самият ръководител на руската република удостои боеца с празнична вечеря, а преди това му подари и чисто нова кола!

„След гръмката победа над бразилеца Жилберт Бърнс, „Чеченския вълк“ Хамзат Чимаев се завърна в родната си земя и първото нещо, което направи, беше да ме посети. С голямо удоволствие се срещнах с нашия непобеден боец ​​и лично го поздравих за победата. Също така Хамзат не забрави за моята отдаденост към спорта и здравословния начин на живот и ми подари запомнящи се подаръци под формата на спортно оборудване.

Хамзат е уникален боец, има огромен арсенал от бойни умения. Отново и отново ни радва със зрелищни битки, като не оставя шанс за победа на опонентите си, които по злощастно стечение на обстоятелствата имаха шанс да излязат един на един с него. Броят на безусловните победи нараства бързо, за разлика от пораженията, чиято оценка неизменно е на нула. Скромен в ежедневието, Хамзат, влизайки в октагона, за миг се превръща в неудържим боец, който не търпи поражение. Искрено пожелавам успех на Хамзат в спортните дейности и още веднъж го поздравявам за светлата му победа! Сигурен съм, че той ще постигне големи висоти и ще премине през всички противници“, написа Кадиров в профила си в Instagram.

Припомняме, че в началото на март 2021 година Чимаев обяви, че се оттегля от професионалния спорт. Седмица по-късно самият чеченски лидер – Рамзан Кадиров прибра Чимаев в Чечения, където боецът започна възстановяване от коронавируса, посредством който изгуби доста килограми.

Хамзат Чимаев до момента няма загуба в професионалната си кариера в ММА като е спечелил цели 11 битки от 11 възможни. От тях 10 е постигнал преди финалния гонг (6 с нокаут и 4 след събмишън).

Амбицията на чеченецът с шведски паспорт за тази година е да стигне до двубой и да се изправи в директен спор за шампионския пояс срещу настоящият носител – Камару Усман. За момента той следва целта успешно.

Непобеденият боец изкочи с цели 8 позиции нагоре в класацията след успеха над „Дуриньо“ като вече заема 3-о място в полусредна категория.

Той дори предизвика и претендент номер 1 – Колби Ковингтън за следващ сблъсък в октагона. Това Чимаев направи в социалните мрежи, споделяйки постер на евентуална битка между двамата.

Американски букмейкъри вече започнаха да приемат залози за евентуалния сблъсък Чимаев – Ковингтън като везните клонят към успех за американеца.

Евентуален успех над Ковингтън би позволил на Чимаев да се изправи, именно срещу Усман.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".