Начало Борба Синовете на Радослав Великов тръгнаха по шампионските стъпки на баща си

Синовете на Радослав Великов тръгнаха по шампионските стъпки на баща си

Синовете на Радослав Великов тръгнаха по шампионските стъпки на баща си
0


България има своите надежди в борбата, в лицата на синовете на бронзовия медалист от Олимпийските игри в Пекин през 2008 година и световен шампион по свободна борба – Радослав Великов.

Малчуганите – Радослав и Симеон Великови успешно вървят по шампионските стъпки на своя баща, въпреки крехката си възраст – 11 и 9 години.

По-големият от двамата – Радослав Великов-младши спечели титлата в категория до 35 килограма в свободната борба, на турнира за деца в памет на Стоян Ненчев-Цеко в Пловдив.

Руди  се справи с конкуренцията на 15 деца. Неговият брат – Симеон Великов се окичи с бронзов медал в категория до 32 килограма, подготвителна група. Двамата са състезатели на СК БОРБА ,,Симеон Щерев-Левски“.

В турнира участие взе и синът на покойния национал Николай Щерев, носител на златния пояс „Дан Колов“ през 2011-а. Симеон Щерев-младши не успя да стигне до отличията в категория до 66 килограма. Малчуганът получи подкрепа от именития си дядо Симеон Щерев.

Надпреварата в памет на Стоян Ненчев-Цеко в Пловдив се провежда за втора поредна година, а организатор е местният клуб „Локомотив“ (Пловдив).

В турнира участие взеха 127 деца от 17 български клуба, като имаше и представители от отбора на турския град Одрин.