Начало Борба Снайдер разби Кокс в мегасблъсъка в борбата (СНИМКА+ВИДЕО)

Снайдер разби Кокс в мегасблъсъка в борбата (СНИМКА+ВИДЕО)

Снайдер разби Кокс в мегасблъсъка в борбата (СНИМКА+ВИДЕО)
0

Кайл Снайдер се справи със съпротивата на другата американска звезда в борбата в свободния стил – Джейдън Кокс на гала, провела се на 16-и март в Детройт, Мичиган. Двамата оглавиха събитието, в което зрителите видяха схватки на общо 16 двойки борци.

Правилата за срещата между Снайдер и Кокс бяха да се разиграят 2 до 3 схватки. Който спечели 2 от тях, стига до крайния успех.

В първата от тях успехът грабна олимпийският и двукратен световен шампион – Снайдер след 5:5 и по-добри технически точки.

Във втората схватка, най-големият опонент на Абдурашид Садулаев при 97-килограмовите в свободния стил, стигна безапелационно до крайния успех след 7:1 точки и с 2 победи от 2 срещи обезмисли третата схватка.

Кайл Снайдер е олимпийски шампион от Рио 2016 година при 97 кг и сребърен медалист от Токио 2020 година в същата категория. 25-годишният американец има и две световни титли, както и още два медала от световни шампионати (сребро и бронз). Той е четирикратен шампион на Панамерика и двоен златен медалист от Панамериканските игри.

Джейдън Кокс е един от най-добрите борци в света в момента. Той е двукратен световен шампион в категория до 92 кг. в свободния стил (2018г. и 2019г.), като има на сметката си и бронз от шампионата на планетата, провел се в Париж през 2017 година (до 86 кг.). На световния шампионат в Осло през октовмри, Кокс стигна до бронза, като загуби единствено от иранеца Гасемпур по критерий за точки след равенство 3:3 точки.

Американецът е бронзов медалист (до 86 кг.) от Олимпийските игри, провели се в Рио де Жанейро през 2016 г. Кокс има и две титли от Панамерикански шампионати по борба (2019 и 2020 г.). В периода между октомври 2018 и юни 2021 година, той беше записал 27 поредни победи във всички турнири!