Начало Борба Сребро от световното за Кирил Милов

Сребро от световното за Кирил Милов

Сребро от световното за Кирил Милов
0

Кирил Милов остана със сребърния медал от световното първенство по борба в Будапеща, Унгария. Българинът загуби финала при 97-килограмовите в класическия стил срещу сребърния медалист от предишния шампионат Муса Евлоев.

Евлоев започна много предпазливо и дори получи наказание за пасивност. За съжаление Милов не се възползва от партера, който получи. Българинът постигна точка, но Евлоев започна да става по-агресивен и взе 2 точки наведнъж и резултатът до края на първата част се запази 1:2.

Втората част започна с още една точка за руснака, а българинът бе поставен в партер. От него Евлоев успя да измъкне още 4 точки, а Милов само 1. Нашето момче не се отказа, но руснакът го бе разгадал отлично и не му позволяваше да направи захват, като ловко му избутваше ръцете до края на срещата. Повече точки не постигна нито един от двамата и резултатът приключи при 7:2 за Евлоев.

Така руснакът триумфира със златото при 97-килограмовите, след като преди година остана със среброто на първенството в Париж.

Кирил Милов (с треньори Бисер Георгиев и Илиян  Георгиев) е последният български участник на световното в Будапеша. С неговото отличие България приключи надпреварата с общо четири медала – злато на Тайбе Юсеин, сребро на Биляна Дудова и бронз на Айк Мнацканян в класическия стил.