Начало Борба Стотици посрещнаха Сидаков във Владикавказ (СНИМКИ)

Стотици посрещнаха Сидаков във Владикавказ (СНИМКИ)

Стотици посрещнаха Сидаков във Владикавказ (СНИМКИ)
0

Заурбек Сидаков, който е новият олимпийски шампион в категория до 74 кг в свободния стил, беше посрещнат от стотици негови фенове и съграждани на летището във Владикавказ. Част от тях, в израз на радост и гордост от успеха, постигнат от него, започнаха да носят бореца „на ръце“ над главите си.

„Искам да благодаря на всички за топлото посрещане в моята родна земя. Дори не можех да си представя, че ще има толкова голям брой хора, които да се срещнат! И това, въпреки делничния ден, тежката епидемиологична обстановка в нашата република. Дано всички да са здрави. Много се зарадвах, че сред поздравителите имаше толкова много деца. Надявам се, че някои от тях ще успеят да бъдат вдъхновени от моите победи да се занимават със спорта, да повярват в себе си, както някога бях вдъхновен от победите на известни мои сънародници. Вече у дома научих за трагедията, която се случи в нашата република. Бих искал да изкажа дълбоките си съболезнования на близките и приятелите на хората, починали поради липса на кислород в една от републиканските болници“, написа Сидаков в профила си в Instagram.

Заурбек Сидаков се оказа и най-резултатният и категоричен борец в този стил на Олимпийските игри, които се проведоха в Токио.

Руснакът спечели всичките си 4 срещи с общ сбор от 43 точки срещу само 8 загубени.

Заурбек Сидаков е двукратен световен шампион (2018 и 2019 година), както и вече олимпийски шампион в категория до 74 кг в свободния стил. 25-годишният руснак, който е родом от Беслан, Южна Осетия-Алания, има и златен медал от Европейските игри, състояли се в Минск през 2019 година. Той се намира в серия от 14 поредни победи във всички турнири, а общият му баланс на тепиха е 87 успеха и 12 поражения.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".