Начало ММА Непобеден грузинец ще дебютира в UFC

Непобеден грузинец ще дебютира в UFC

Непобеден грузинец ще дебютира в UFC
0

Звияд Лазишвили ще направи своя дебют в най-известната ММА верига в света. Грузинецът ще спори в октагона срещу Джак Шор на събитието UFC Fight Night 191, което ще се проведе на 4 септември в Лас Вегас, Невада. Срещата ще бъде в категория „петел“.

Лазишвили е поредният боец от Грузия, който става част от UFC. Доброто реноме, с което са известни представителите на бившата съветска република, явно спомага за по-голямата бройка техни състезатели в организацията. Те вече са цели 6 (Лазишвили, Гига Чикадзе, Мераб Двалишвили, Лиана Джоджуа, Роман Долидзе, Иля Топурия и Гурам Кутателадзе).

Звияд Лазишвили има общ баланс от 8 успеха в 8 срещи в ММА. Той е спечелил 5 от тях преди финалния гонг (всичките със събмишън). 29-годишният грузинец дебютира при професионалистите преди 10 години в грузинската ММА организация – GUFF. Последва период в италианската Kombat League, след което 4 години не се състезава в нито една организация. През 2019 година Лазишвили подписва с американска LFA и в рамките на две години отбелязва два успеха със събмишън, печелейки и титлата в категория „петел“, след което получава договор с UFC.

Джак Шор е също няма загуба в UFC. Неговият баланс е 14 успеха от 14 срещи. Цели 12 срещи той е спечелил преди финалния гонг (4 с нокаут и 8 след събмишън). 26-годишният боец стартира с професионални двубои в смесените бойни изкуства когато е на 21 години. Още след първата си победа той е подписва с Cage Warriors, където записва 10 срещи – 10 победи, 9 от които преди финалния гонг. Това буди интереса към него от страна на UFC и през лятото на 2019 година, Шор подписа договор с най-известната ММА верига в света. В дебюта си за организацията той побеждава Нохелин Ернандес след събмишън в 3 рунд, на събитието UFC Fight Night 160, провело се на 28 септември 2019 година. Една година по-късно Шор записва втори успех в компанията, надделявайки със събмишън във втория рунд срещу Аарън Филипс, а през този април победи и Хънтър Азур.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".