Начало Бокс Пакиао се оказа по-лек от Угас (ВИДЕО)

Пакиао се оказа по-лек от Угас (ВИДЕО)

Пакиао се оказа по-лек от Угас (ВИДЕО)
0

Мани Пакиао и Йорденис Угас преминаха успешно официалното претегляне преди днешния им сблъсък, в който е заложена световната титла WBA в полусредна категория. Двубоят е част от боксовата гала, която ще се проведе в „T-Mobile“ арена в Лас Вегас.

Угас, който е настоящият шампион се оказа по-тежък от своя легендарен опонент. Кубинецът закова 66.67 кг, а Пакиао се оказа 66.22 кг.

Припомняме, че за последно филипинецът, който през декември ще навърши 43 години, се боксира с Кийт Търман през юли 2019-а. Тогава той спечели именно този пояс на WBA, но заради липса на мачове той му бе отнет.

В последния си сблъсък Угас надделя над Абел Рамос (27-4-2), именно за вакантната световна титла на WBA в полусредна категория. Сблъсъкът се състоя на 6 септември 2020 година в Лос Анджелис и приключи с решение в полза на Угас.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".