Начало Бокс Пакиао за Спенс: Няма проблем, като се оправи ще се бием
0

Пакиао за Спенс: Няма проблем, като се оправи ще се бием

Пакиао за Спенс: Няма проблем, като се оправи ще се бием
0

Бившият световен шампион в осем различни категории Мани Пакиао пожела на настоящия носител на поясите на WBC и IBF в полусредна Ерол Спенс-младши, скорошно оздравяване. 42-годишният филипинец и 11 лета по-младия от него американец трябваше да се бият на 21 август в Лас Вегас. Сблъсъкът им обаче пропадна, след като се оказа че шампионът има проблем с разкъсана ретина на едното око.

В резултат срещата бе отменена и сега легендата ще се изправи срещу кубинеца Йорденис Угас, който влиза като резервен вариант. Въпреки промяната, „Пакман” остава обнадежден, че скоро ще се качи на ринга срещу непобедения в 27 двубоя на ринга Спенс.

Няма проблем. Като се оправи ще се бием. Стига физически той да е добре, тогава просто ще нагласим нова дата за събитието”, коментира ситуацията Мани.

Любопитното е, че Угас, който е шампион на WBA, трябваше да се боксира на въпросната галавечер, но срещу Фабиан Майдана. В понеделник обаче съперникът му също е получил контузия, на спаринг, което е спомогнало и за настоящата промяна.

Снимка: БТА

Все още смятам, че това е добър мач, тежък двубой. Няма начин да гледам с високомерие към такъв съперник. Сега трябва да се пренастроя и да не подценя срещата, защото Угас е световен шампион”, сподели Пакиао.

35-годишният кубинец е с актив от 26 победи и 4 поражения. Той е и бронзов медалист от боксовия турнир на Олимпийските игри в Пекин 2008. „Пакман” от своя страна е с 62 успеха, 7 загуби и два равни. За ветерана това ще бъде първи мач от 2019-а насам.

Угас (вдясно) също е достатъчно опитен и опасен съперник. Снимка: БТА