Начало Бокс Угас: Ще пенсионирам Пакиао!
0

Угас: Ще пенсионирам Пакиао!

Угас: Ще пенсионирам Пакиао!
0

Световният шампион на WBA Йорденис Угас се закани да направи така, че мачът му с Мани Пакиао да е последен за легендата. Кубинецът ще защитава пояса си в полусредна категория на 21 август в Лас Вегас. Преди тази среща „Пакман” заяви, че тя може и да е финалната страница в неговата професионална кариера.

За последно филипинецът, който през декември ще навърши 43 години, се боксира с Кийт Търман през юли 2019-а. Тогава той спечели именно този пояс на WBA, но заради липса на мачове той му бе отнет и връчен на Угас.

Тук съм, за да разбия всички предварителни планове на Мани Пакиао и да направя така, че в събота той да изиграе последния си мач и да го пенсионирам. Нямам търпение да се кача на ринга и да го споделя в такова събитие с легенда като него”, коментира Угас.

Той допълни, че проваленият мач с Фабиан Майдана всъщност се е оказал в плюс за него. Кубинецът трябваше да защитава пояса си срещу въпросния противник като подгряващ двубой на Пакиао – Ерол Спенс-младши. След като шампионът на WBC и IBF се оттегли поради проблем с окото обаче, организаторите събраха Угас и „Пакман”.

„Не съм се колебал и за секунда дали да приема. За мен това е още по-голям шанс да се докажа. Тренирах усилено в последните дни и това ще се види на ринга”, каза още шампионът на WBA.

Снимка: БТА