Начало Бокс Отнеха пояса на Джойс, Кобрата сред кандидатите
0

Отнеха пояса на Джойс, Кобрата сред кандидатите

Отнеха пояса на Джойс, Кобрата сред кандидатите
0

Носителят на сребърен медал от Олимпийските игри в Рио 2016 – Джо Джойс бе лишен от своята титла. Британецът оваканти европейския пояс, след като не изпълни задълженията си към организацията и не го защити в последната година.

Джъгърнаут” спечели титлата срещу Даниел Дюбоа през 2020-а. В последствие той записа един успех над Карлос Такам, но поясът не бе заложен във въпросния двубой. Джойс бе задължен да боксира с Марко Хук, за да запази отличието, но отказа да го направи.

В резултат на това сега германецът ще срещне някои от останалите имена в ранглистата на Европейския боксов съвет. Любопитното е, че на шесто място в списъка е Кубрат Пулев. Кобрата не е боксирал от 12 декември миналата година, когато отстъпи в 9-ия рунд на Антъни Джошуа.

На практика голямата ни звезда на професионалния ринг се явява като трета реална възможност пред Марко Хук. Първи в списъка е Дилиан Уайт, но той няма интерес към въпросния пояс. Следва Александър Усик, който ще боксира именно с Ей Джей за световните титли на WBA, WBO, IBF и IBO на 25 септември. В списъка е и Роберт Хелениус, който обаче ще се изправи срещу Адам Ковнацки като подгряващ мач на Тайсън Фюри – Дионтей Уайлдър на 9 октомври.

Така вариантите пред Хук се стесняват до три. Фаворит за мач с него е Агит Кабайел, който няма насрочен бой в близко време. Същото важи и за олимпийския шампион от Рио – Тони Йока. Ако двамата не се разберат с германеца обаче, трета опция е именно Кубрат Пулев. Кобрата вече обяви, че планира мач през ноември и при добро стечение на обстоятелствата именно той може да се озове в позиция да си върне европейската корона.