Начало Бокс Мани Пакиао заговори за край на кариерата
0

Мани Пакиао заговори за край на кариерата

Мани Пакиао заговори за край на кариерата
0

Едно от най-големите имена в съвременната история на бокса – Мани Пакиао (62-7-2) заговори за отказване. 42-годишният филипинец, който е печелил световни титли в 8 различни категории, може да изиграе на 21 август последния мач в кариерата си.
Легендата ще се изправи срещу шампиона на WBA в полусредна категория Йорденис Угас (26-4). Първоначално той трябваше да боксира с носителя на поясите на WBC и IBF Ерол Спенс-младши (27-0), но се оказа, че американецът има проблем с окото и бе сменен в последния възможен момент.
Готов съм за мача в събота. Никога не подценявам съперника си, без значение кой е той. Угас също може да удря. Затова винаги съм на 100 процента готов. Благодаря на всички фенове по света, които ще гледат този мач. Ще бъде хубав бой, който може и да ми е последен. Не знам още дали ще е така”, каза Пакиао.
Изказването му звучи малко странно, на фона на собствените му думи от миналата седмица. Тогава той заяви, че е готов да чака Ерол Спенс и след като се възстанови, двамата все пак да се срещнат на ринга. Предстои да видим доколко „Пакман” е готов да се раздели с любимия спорт, на който професионално е отдал 26 години от живота си.