Начало Бокс Форман посочи най-умелият боксьор в историята на тежката дивизия

Форман посочи най-умелият боксьор в историята на тежката дивизия

Форман посочи най-умелият боксьор в историята на тежката дивизия
0

Тежката дивизия на професионалния бокс е категорията, която е дала едни от най-успешните и известни боксьори изобщо. Започвайки от Джак Демпси, до Джо Фрейзър и Мохамед Али, та чак до Владимир Кличко и Тайсън Фюри.

Най-тежките боксьори по принцип са асоциирани с опустошителните си удари и доста по-рядко с техника и пъргавина. Но такава е природата на кариерата ми. Джордж Форман е безспорно една от най-заслужилите легенди на „сладката наука“. „Големия“ Джордж е синоним на нечовешката и първична сила, благодарение на която той стига до върха на планината два пъти.

Форман, който е двукратен световен шампион и най-възрастният боксьор печелил световен пояс, е доказвал не веднъж и два пъти, че когато е желал да покаже чистите си боксови умения, малцина са могли да му се опълчат. В наши дни легендата е активен потребител на социалната мрежа Twitter, където често пъти влиза в контакт с фенове и дава отговори на интересни въпроси.

Запитан кой е най-умелият боксьор, който никога не е печелил световна титла, Форман отговори така:

„Ивендър Холифийлд бе най-умелият и способен боксьор, който някога съм виждал изобщо“.

Ивендър Холифийлд е четирикратен световен шампион в тежката дивизия и единствения, който е ставал абсолютен шампион в полутежка и тежка категория. Двамата дори се изправят един срещу друг през 1991-ва, когато Холифийлд побеждава чрез единдоушно решение.