Начало Бокс Антъни Джошуа: Остават ми не повече от 5 години

Антъни Джошуа: Остават ми не повече от 5 години

Антъни Джошуа: Остават ми не повече от 5 години
0

Световният шампион в тежка категория – Антъни Джошуа призна, че кариерата му на професионален боксьор е към своя край.

31-годишният се намира в може би най-важния период от попрището си, тъй като през настоящата година може да се изправи срещу Тайсън Фюри в един от най-чаканите мачове за всички времена.

instagram.com/anthonyjoshua

В интервю пред британските медии, британецът с нигерийски корени сподели, че няма намерение да се боксира дълго след преполовяването на 30-те си години.

„Наясно съм, че не се намирам в началото на кариерата ми“, сподели Джошуа.

„Приближавам се към нейния край. Не живея за момента и не си правя илюзии, че всичко ще си остане така, както е сега. Винаги планирам следващите си ходове.

„Имам още 5 години на разположение. Това е малко повече от един олимпийски цикъл. Така че след следващите олимпийски игри, моят край ще е почти настъпил и следващото поколение ще е на върха“, добави той.

Снимка: БГНЕС

Шампионът на WBA, WBO и IBF говори и за евентуалния си бъдещ противник в лицето на Тайсън Фюри.

„Фюри е сред професионалистите доста по-дълго от мен. И той трябва да мисли за пенсиониране. Ако иска да се бетонира сред най-добрите, аз съм тук и го чакам“, добави „Ей Джей“.

Джошуа прави своя профи дебют през 2013-та, година след като печели олимпийско злато от Игрите в Лондон. За справка, Фюри влиза в професионалния бокс 5 години по-рано – през 2008 г. „Краля на циганите“ разполага и с по-дълга визитка от престоя си в аматьорските среди.