Начало ММА Шест битки в UFC, които искаме да видим

Шест битки в UFC, които искаме да видим

Шест битки в UFC, които искаме да видим
0

UFC е най-престижната ММА организация на планетата, като и през 2021 година очакваме да видим някои вълнуващи битки в Октагона. Ръководителят на организацията Дейна Уайт прави всичко по силите си, за да поддържа пламъка дори и в ситуация на глобална пандемия. И трябва да признаем, че върши добра работа.

В този текст ще посочим шест битки в UFC, които се надяваме, че ще можем да видим през новата 2021 година. И разбира се, когато дойде моментът за това, да можем да пробваме късмета си в Palms Bet.


Колби Ковингтън срещу Хорхе Масвидал

Колби Ковингтън и Хорхе Масвидал са двама от най-добрите бойци в полусредна категория и някогашни приятели, които обаче в момента не се харесват особено много. Понастоящем Ковингтън е под №1 в ранглистата на категорията, докато Масвидал заема четвърта позиция. В последно време Колби Ковингтън твърди, че Масвидал се страхува да се изправи срещу него, като предстои да видим дали това наистина е така.

Вейли Жанг срещу Роуз Намахуняс

През 2020 г. Вейли Жанг защити титлата си при жените, правейки един от най-добрите мачове в историята срещу бившата шампионка Йоана Йеджейчик. Двете ни предоставиха истински спектакъл в Октагона, който завърши с победа за китайката. Сега готова за ново предизвикателство е бившата шампионка Роуз Намахуняс, която си спечели мач за титлата след победата си над Джесика Андраде през юли.

Дейвесон Фигейредо срещу Хенри Сехудо

Дейвесон Фигейредо е сред бойците, които записаха впечатляваща 2020 година. И които са готови да продължат да изграждат своя личен завет в UFC. Фигуейредо записа две победи над Джоузеф Бенавидес, което му позволи да спечели титлата в категория “муха”. През ноември той записа и нова победа, побеждавайки Алекс Перес. Най-голямото предизвикателство за него в момента изглежда бившият шампион Хенри Сехудо. Той е със статут на оттеглил се боец, но Сехудо неведнъж намекна, че е готов да се завърне в Октагона, ако се появи възможност за наистина добър мач.

Валентина Шевченко срещу Джесика Андраде

Валентина Шевченко е шампионката при жените в категория “муха” и абсолютен доминант в дивизията. Тя е толкова добра, че UFC вече имат сериозни трудности да ѝ намерят равностоен съперник. Такъв обаче може да се окаже бразилката Джесика Андраде, която се качи в по-горната категория и вече спечели първия си мач срещу Катлийн Чокагиян по впечатляващ начин. Именно Андраде е боецът, който може да предложи по-голямо предизвикателство на абсолютния шампион Шевченко.

Джон Джоунс срещу Стипе Миочич или Франсис Нгану

Джон Джоунс е смятан за един от най-великите бойци в историята на UFC, като той реши да направи смела крачка в кариерата си, преминавайки в тежка категория. Джоунс все още няма насрочен първи двубой при най-тежките, но според слуховете UFC възнамерява да го изправи срещу победителя от срещата между шампиона Стипе Миочич и претендента Франсис Нгану. В края на миналата година Джон Джоунс даде интервю, в което заяви, че е готов да се изправи срещу един от двамата, получавайки шанс за титлата.

Джон Джоунс срещу Израел Адесаня

Вече уточнихме, че Джон Джоунс планира да се бие при най-тежките от сега нататък, но едно от най-интересните предизвикателства би го върнало обратно в полутежка категория. Феновете на UFC мечтаят да видят двубой между него и новата голяма звезда на бойните спортове Израел Адесаня. Двамата бойци вече размениха някои сериозни обиди в социалните мрежи, като определено между тях има известно напрежение. Със сигурност подобен двубой би приковал вниманието на всички фенове на бойните спортове.