Начало Борба Стоянов ще се бори за бронза в Рим
0

Стоянов ще се бори за бронза в Рим

Стоянов ще се бори за бронза в Рим
0

Радомир Стоянов ще се бори за бронзов медал на Европейското първенство при 20-годишните в Рим. Националът ни изпусна възможността да стигне до финала на шампионата на Стария континент, след като отстъпи с 2:5 точки на грузинеца Отари Адеишвили.

Младият ни талант в категория до 79 килограма на свободния стил поведе с 2:0, но след това изпусна инициативата и плати цената за поведението си. Той бе твърде пасивен, а след като съперникът му обърна за 3:2, вече бе късно да прави някаква нова промяна в нагласата си. Така в събота Стоянов ще се изправи срещу борец от репешажите в спор за бронза.

Другите ни двама национали, които имаха шанс да гонят третото място, отпаднаха. Ивайло Тисов не бе изтеглен на репешаж в категория до 57 килограма, след като турчина Ахмет Каравус, който го победи по-рано, не стигна до финал. Същото се случи и със Сали Салиев (97 кг). Грузинецът Лука Хучуа падна на полуфинал и не успя да помогне на родния борец.

Утре стартират последните ни представители на първенството. На тепиха ще видим Хюсеин Ибрахим (61 кг), Дянко Дянков (74), Николай Бинков (86), Сурай Руфад (92) и Георги Иванов (125).