Начало Борба Световната федерация по борба проведе онлайн курс за треньори

Световната федерация по борба проведе онлайн курс за треньори

Световната федерация по борба проведе онлайн курс за треньори
0

Над 40 български треньори взеха участие в онлайн курса на Световната федерация по борба (United World Wrestling). Инициативата е дело на Георги Средков, преподавател към UWW, и се организира със съдействието на Българската федерация по борба.

Едни от най-дейно включилите се във форума бяха Димитър Кумчев, който е помощник-треньор в националния ни отбор по свободна борба за мъже, както й Драгомир Стойчев, помощник-треньор в юношеския ни тим.

„За мен, специално, курсът беше много полезен и интересен, тъй като успяхме да се съберем в един нетрадиционен до момента формат. Работата беше изключително ползотворна. Ще се радвам подобни инициативи да продължат и в бъдеще, тъй като информацията бързо стига до нас“, сподели Кумчев.

Участие в курса от българска страна взеха още Петко Делев, Иван Нешков, Светослав Миленков, Стоян Панев, Илиян Стефанов, Димитър Иванов и Мариян Стойнев.

Всеки, който успешно е завършил треньорския курс, включващ и практическа част (която ще се проведе вероятно след края на пандемията) ще получат сертификат – „ниво 1“ от Световната федерация по борба.

На курса беше обсъден новият модел на обмяна на информация между специалистите, както и промените, които се налагат от UWW през последните месеци. Обсъдени бяха и новите методи на  преподаване според световните тенденции. Фокусирано беше вниманието и върху намаляване на риска от травми както на тренировки, така и по време на самите схватки.

Поради засиления интерес се очаква в бъдеще да бъдат организирани още подобни прояви, на които да бъдат обсъждани актуални промени, нововъведения и тенденции в световната борба.

#ОтговорниВкъщи

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".